1. Ana Sayfa
  2. Sağlık

Bi Profenid Hap Nedir?

Bi Profenid Hap Nedir?

Merhabalar, bugün sizlere Bi Profenid hap nedir? Ağrı kesici özelliği nelere iyi gelir bugün sizler ile bunun hakkında konuşacağız.

Bİ-PROFENİD’in etken maddesi ketoprofendir. Ketoprofen, ağrı kesici ve iltihap giderici (antiinflamatuvar) etkiye sahip steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİ) grubundandır.

Osteoartrit (harabiyete bağlı eklem iltihabı), romatoid artrit (iltihaplı eklem romatizması) ve ankilozan spondilit (ağrılı ve ilerleyici bir iltihabi hastalık) belirti ve bulgularının tedavisi ile
akut gut artriti (ürik asit kristallerinin eklemde birikmesi ile meydana gelen iltihabi durum), ani başlangıçlı (akut) kas iskelet sistemi ağrıları, postoperatif ağrı (ameliyat sonrası ağrı) ve
dismenore (adet sancısı) tedavisinde kullanılır

Genel ağrı kesici özelliği görmektedir, aynı zamanda yorumlar ve kullanım alanı olaraktan diş ağrısı tedavilerinde de fazlaca kullanılmaktadır. (BKZ: DİŞ AĞRISI)

dusuncemvar.com augmentin

Bi-Profenid Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Bi-Profenid diş ağrısına iyi gelmektedir. Bu yazıyı yazan içerik üreticisi olaraktan şiddetli diş ağrılarında ilk sarıldığım ağrı kesicidir kendisi. Yukarıda da belirttiğim gibi içerisinde bulunan iltihap giderici sayesinde, Dişte bulunan apse açısından oldukça faydalı diyebilirim. 100mg ve 150mg olmak üzere iki çeşidi bulunmakta. Doktor tavsiyesinde 100mg olarak kullanmak faydalı eğer geçmezse 150mg olanı yine aynı şekilde hekim gözetiminde kullanılmalı. Eğer şiddetli diş ağrınız ve Apse varsa (BKZ: Evde Diş Apsesine Çözüm) yazımız sizin için faydalı olabilir.

İlacı aldıktan 30-45 dk arasında etkisini göstermeye başlıyor aynı zamanda diş ağrılarınızı giderirken, kas ağrısı, baş ağrısı gibi ağrılarıda dindiriyor. Bu yazım kişisel görüş niteliğindedir. Her bünye farklı olduğundan dolayı ve etken maddeleri bakımından hekim gözetiminde alınmalı.

Etkin madde: Her tablette, iç içe geçmiş iki tabakada (beyaz renkli çabuk salımlı tabakada 50 mg ve sarı renkli değiştirilmiş salımlı tabakada 50 mg olmak üzere) toplam 100 mg ketoprofen bulunur.
Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, buğday nişastası, koloidal hidrate silika, jelatin, magnezyum stearat, hidroksi etil selüloz, kalsiyum hidrojen fosfat dihidrat, riboflavin sodyum

Bu makalemizde sizlere çok sıkmamak adına kısa ve öz bir şekilde Bi-Profenid Ağrı kesici ne işe yarar ve diş ağrısına iyi gelir mi? bunun hakkında bilgi verdik. Umarım sizin açınızdan faydalı olmuştur. Sağlıcakla kalmanız dileklerimle.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap