1. Ana Sayfa
  2. Bilgi

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi yağı ve Hindistan cevizinin kendisi ülkemizde son zaman dönemlerinde çok sık kullanılmaya başlanılmıştır. Bu yazımızda sizlerle birlikte saç yapısı için ve genel anlamda Hindistan cevizi yağının faydalarından bahsedeceğiz.

Hindistan Cevizi Nedir?

Palmiyegiller familyasına ait olan ve tropikal iklimlerde yetişen meyve veren bir palmiye türüdür. Boyu 20 metreyi aşan palmiye ağaçları 100 sene gibi ortalama yaşam ömürlerine sahiptir. 8 ila 12 yaş ortalamalarında meyve vermeye başlar. Meyvesinin kendisi yenmekte olup, günümüzde kozmetik ile ilgili ürünlerin içerisinde de bulur. Kadınların belli bir oranı da ayrıca Hindistan cevizli duş jeli, şampuan ve kremleri tercih etmesi başta gelmektedir. Pasta yapım aşamasında da kadınların vazgeçilmez olan hindistan cevizi tanecikleri oldukça kullanılmaktadır.

Hindistan cevizi ayrıca vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. İçerisinde Potasyum, sodyum, magnezyum, demir, çinko ve kükürt bulunan cevizde yağ oranları da yüksektir.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Vitamin ve mineral bakımından zengin olan Hindistan cevizi yağıda günümüzde popülerliğini arttırdı. Kozmetik ürünlerine baktığımızda 10 ürünün 8’nde Hindistan Cevizi ismini görürsünüz.

Hindistan Cevizinin Cilde Faydaları

Cilt açısından Hindistan cevizi, kuruluk problemi, akne, sivilce, sedef hastalığında onarıcı ve iyileştirmeye yarayan vitaminleri sayesinde oldukça faydalıdır. Doğal bir peeling olan ciltleri de temizlemeye yarar. Yağlı bir cilt yapınız varsa çok fazla kullanımında cildiniz daha fazla yağ oranı ile artabilir.

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

Cilt yapısına onarım ve bakım sağlayan Hindistan cevizi yağı, saçların onarılmasını sağlar. Ayrıca saç diplerine sürüldüğünde saçların daha hızlı uzamasına ve kırılmasının da önüne geçer. Saç derisi dökülmelerine (Kepek) oldukça faydası da bulunmaktadır. Günümüzde saç bakım kremleri ya da şampuanların içerisinde Hindistan cevizi özü ya da yağı oldukça fazla gözükmektedir. Hindistan cevizi yağını kullanmak istemeyenler en azından şampuan ya da bakım kremlerini de tercih edebilirler.

Sizlere Hindistan cevizi nedir ve Hindistan Cevizi yağının popüler faydalarından kısaca bahsettik.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap