1. Ana Sayfa
  2. Sağlık

KARANFİL DİŞ AĞRISINA İYİ GELİR Mİ?

KARANFİL DİŞ AĞRISINA İYİ GELİR Mİ?

En ağrılı sağlık sorunlarından birisi olan diş ağrısında karanfil koymak yada karanfil yağı sürmek diş ağrısına iyi gelir mi? Sizinle içeriğimizde anlatacağız. KARANFİL DİŞ AĞRISINA İYİ GELİR Mİ? Yazımız sizinle.

Karanfil Hakkında Bilgi

Asıl kökeni Endonezya olan karanfil, Tüm mutfak kültürlerinde yer almaktadır. Fransızca’da ismi clou (Çivi) olarak adlandırılmaktadır. Yapısı gereğince çiviye benzemektedir. Boy uzunlukları  1,5 2 cm aralığında hasat edilir. Karanfil ağacının çiçek tohumlarından meydana gelmektedir.

Karanfil Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Atalarımızdan kulaktan duyma bilgiler ile günümüze kadar ulaşmıştır. Ne zaman bir büyüğünüzün yanında dişim ağrıdı deseniz hemen ağrıyan yere karanfil koy derler. Peki Karanfil koymak cidden işe yarar mı gelin bir bakalım. Karanfilin içerisinde bulunan “eugenol” maddesi anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Bu madde sayesinde karanfil diş ağrısını azaltmada en büyük etmen olma rolünü üstleniyor. Ayrıca kuru karanfil kullanımında çürük dişte bulunan zararlı enfeksiyonları da yok etmektedir. “Eugenol” maddesi günümüzde diş macunlarında da yer alarak zararlı maddeleri dişlerimizden uzaklaştır.

Karanfil Yağı Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Ağrıyan Dişinize Karanfil yağı sürerek acınızı bir hayli hafifletecektir. Karanfil yağı kullanımında dikkat etmeniz gereken bir kısım bulunmakta. Karanfil yağının tahriş edici özelliği bulunduğundan dolayı, diş etinize çok fazla değdirmemeye çalışınız. Direk olarak diş üzerine koyarsanız sağlığınız açısından ağzınızda yara oluşumu gerçekleşmez.

karanfil yagidusuncemvar.com

Dişinol Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Eczanelerde diş ağrısını dindirmek için üretilmiş olan bu ilaç kullanımdan kısa bir süre sonunda ağrınızı hafiflettiği görülmekte. Dişinol’un içerisinde karanfil yağının da olduğunu söylemekten geçmeyeyim. Ayrıca belirtmek istiyorum ki Diş hekimi kontrolü altında ilaçları kullanmanızda fayda var.

Sonuç olarak baktığımız zaman karanfil diş ağrısında en doğal ilaç olaraktan karşımıza çıkmaktadır. İçerik üreticisi olarak çocukluk yıllarımda diş ağrılarında vazgeçilmezim arasındadır. Eğer diş ağrısına daha fazla bir çözüm yolu arıyorsanız bir alt kısımdaki linkten, başka ne gibi yöntemler uygulayabilirsiniz oradan bakabilirsiniz.

Sizler Diş ağrısı durumunda ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz bizimle düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşırsanız sevinirim. Bir başka içerikte görüşmek üzere hoşça kalın.

Diş Ağrısı İçin Dua

Ezhibil-be’se rabben’nasi eşfi ve enteş’şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.

Hadisin Türkçe anlamı:

Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın” (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

İlginizi Çekebilir
anzyl(dusuncemvar.com)

Yorum Yap