1. Ana Sayfa
  2. GÜNDELİK

Ayakkabı Neden Kokar

Ayakkabı Neden Kokar

Ayakkabıların kokması birçok farklı nedenle meydana gelebilir. Ayakkabı neden kokar, bu kokunun ortadan kaldırılması için öncelikle nedenin tespit edilmesi gerekir. Bu nedenler arasında ayakkabının ne kadar sık kullanıldığı, doğru şekilde kullanılıp kullanılmadığı, hava sirkülasyonu ve hava nemi, ayakkabının içerisine konulan ürünler ve ürünlerin kalitesi gibi faktörler yer alır.

Ayakkabıların sık kullanılmasıyla birlikte, sudaki bakteriler ve kötü kokulardan kaynaklanan bakteriler ayakkabı içerisine kolayca girebilir. Ayakkabı içerisindeki hava sirkülasyonu ve hava nemi, bu bakterilerin üremesine ve kötü kokuların üremesine izin verir.

Aynı zamanda, ayakkabıların düzenli olarak silinmesi ve temizlenmesi gerektiği için, ayakkabıların doğru şekilde kullanılması gerekir. Ayakkabıların içerisine konulan ürünler de ayakkabının kokmasına neden olan etkenlerden biridir. Örneğin, ayakkabıların içerisine çoğu zaman mantar kimyasalları konulur. Bazı durumlarda, bu ürünlerin kalitesi düşük olabilir. Bu durum, ayakkabıların kokmasına neden olabilir.

Ayakkabı Neden Kokar

Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir

Ayakkabı kokusunun ortadan kaldırılması için, öncelikle ayakkabının içerisine konulan ürünlerin kalitesine dikkat edilmelidir. Ayakkabılar her kullanımdan sonra düzenli olarak silinmeli ve temizlenmelidir. Ayakkabının içerisine hava sirkülasyonu sağlamak için haftada birkaç kez havlu ya da bez konulabilir.

Ayrıca, ayakkabı tabanınız değişebiliyorsa haftalık değiştirmenizi önerilmektedir. Sırayla değişmeli tabanlık kullanabilirsiniz.

Ayakkabıların kokmasının önlenmesi için diğer bir öneri ise, ayakkabı kokusu önleyici spreyler bulunmaktadır. Bu spreyleri alıp ayakkabı kokunuzu azaltıp yada tamamıyla yok edebilirsiniz.

Bir Diğer öneri ise günlük yaşantımızda giydiğimiz çorapları gün aşırı değiştirmemiz gerekmektedir. Yaz aylarında daha çok sorun teşkil eden çoraplar terlemeye bağlı olarak ayak içerisinde koku yapmaktadır.

Diğer bir öneri ise yukarıda bahsetmiş olduğumuz günlük çoraplarımızı değiştirdikten sonra cilt ve deri temizliğini de yerine getirmek olmalıdır.

Yağmurlu havalarda eğer ayakkabınız su aldıysa ve iyi bir kuruma gerçekleşmediyse ayakkabınız koku yapmaya maruz kalır, bu yüzden ayakkabılarınızı ıslak kullanmayınız.

Spor Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir

Spor ayakkabılar günlük rutin ayakkabılara oranla daha fazla koku yapmaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden biri spor ayakkabıların hava almamasından kaynaklıdır. Günlük ayakkabılar delikli ve hava alır yapılardadır. Spor ayakkabılar hava almazken kolay kolay üstüne birde terleme yapar ve bu yüzden koku yapmaktadırlar. Bunun için spor ayakkabınızı sık sık havalandırıp koku giderici sprey kullanmanız önerilir. Ayrıca Spor ayakkabılarınızı uygun şartlarda yıkamanız da önerilmektedir.

Ayakkabı Neden Kokar ve Nasıl Geçer

Sonuç olarak, ayakkabıların kokusunu gidermek için çeşitli yöntemler vardır. Ayakkabıların havalandırılması, cilt ve deri temizliği, güçlü kokuların kullanımı ve ayakkabıların diğer ürünlerle birlikte kullanılması, ayakkabıların kokusunu gidermek için kullanılabilecek en etkili yöntemlerdir.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap